Menu


Poniedziałek

Śniadanie: parówka, pieczywo ciemne razowe i jasne, masło, ser, warzywa; herbara czarna z cytryną i miodem.
Alergen: mleko, gluten
Obiad: zupa grochowa; pierogi z twarogiem i śmietaną na słodko; kompot
Alergen: przetwory mleczne, seler
Deser: owoce
 

Wtorek

Śniadanie: tosty francuskie(chleb w jajku), kakao
Alergen: mleko, gluten
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem; pieczona pałka z kurczaka, kopytka, surówka z buraczków, kompot
Alergen: seler, gluten, jaja
Deser: jogurt naturalny z bananem i miodem
 

Środa

Śniadanie: pieczywo ciemne razowe/ pełnoziarniste i białe, wędlina, ser, miód, masło, świeże warzywa, herbata owocowa z miodem
Alergen: gluten, produkty mleczne
Obiad: zupa krupnik, placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, kompot
Alergen: seler, produkty mleczne
Deser: owoce
 

Czwartek

Śniadanie: owsianka z sokiem ze świeżowyciśniętym sokiem z pomarańczy, z miodem i bananem, pieczywo maślane, woda
Alergen: gluten, produkty mleczne
Obiad: rosół z makaronem, gulasz z indyka, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa gotowana, kompot
Alergen: seler, gluten
Deser: owoce
 

Piątek

Śniadanie: pieczywo maślane, masło, dżem, ser,ciepłe mleko, owoce
Alergen: gluten, mleko i jego przetwory
Obiad: zupa ogórkowa, paluszki rybne bądź kotlety rybne ziemniaki puree, surówka warzywna, kompot
Alergen: seler, produkty mleczne
Deser: ciasto własnego wypieku
 

Smacznego!

Poniedziałek

Śniadanie: bułka graham, masło, dżem, płatki owsiane z mlekiem, kakao
Alergen: mleko, gluten
Obiad: Zupa kapuśniak; racuchy z jabłkiem posypane cukrem pudrem z konfiturą wiśniową, kompot
Alergen: seler, gluten, jaja
Deser: owoce
 

Wtorek

Śniadanie: pieczywo mieszane: pszenne i żytnie, pasta jajeczna, masło, powidła, ser, warzywa, herbata miętowa z miodem
Alergen: jaja, gluten
Obiad: zupa z soczewicy; pierogi z mięsem bądź pyzy z mięsem , surówka z kiszonej kapusty; kompot (w sezonie letnim pierogi z jagodami bądź truskawkami ze śmietaną)
Alergen: seler
Deser: owoce
 

Środa

Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, masło, pasta rybna, wędlina, powidła, świeże warzywa, herbata czarna z cytryną i miodem, owoce
Alergen: gluten, miód
Obiad: zupa buraczkowa, makaron razowy i biały z sosem bolognese; kompot (w sezonie letnim botwinka)
Alergen: seler, gluten
Deser: wafle ryżowe z dżemem
 

Czwartek

Śniadanie: pieczywo maślane, masło, płatki kukurydziane, ciepłe mleko, owoce (w sezonie letnim jagodzianki)
Alergen: gluten, produkty mleczne, mleko
Obiad: zupa rosół z ziemniakami, makaron razowy i biały z twarogiem, truskawkami i śmietaną na słodko; kompot
Alergen: seler, gluten, produkty mleczne
Deser: wafle ryżowe z dżemem
 

Piątek

Śniadanie: jajecznica na maśle, pieczywo ciemne/ razowe wieloziarniste i jasne, masło, powidła, świeże warzywa, owoce, herbata z miodem i cytryną
Alergen: gluten, przetwory mleczne
Obiad: zupa jarzynowa, ryba pieczona, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Alergen: seler, produkty mleczne
Deser: ciasto własnego wypieku
 

Smacznego!

Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo mieszane: pszenne i żytnie, parówka, masło, powidła, ser, warzywa, herbata miętowa z miodem
Alergen: gluten, przetwory mleczne
Obiad: rosół z makaronem; pulpety drobiowe, ryż pełnoziarnisty, gotowane brokuły bądź ogórek kiszony, kompot
Alergen: seler
Deser: jogurt naturalny z bananem i miodem
 

Wtorek

Śniadanie: bułka graham, masło, dżem, płatki kukurydziane z mlekiem, kakao
Alergen: mleko, gluten
Obiad: zupa ogórkowa; naleśniki z twarogiem lub dżemem;, kompot
Alergen: seler, gluten, jaja
Deser: owoce
 

Środa

Śniadanie: pieczywo maślane, twarożek na słodko, kakao
Alergen: gluten, miód
Obiad: zupa jarzynowa, gołąbki z ziemniakami i kiszonym ogórkiem bądź nugettsy z ziemniakami i surówką warzywną, kompot
Alergen: seler, gluten
Deser: owoce
 

Czwartek

Śniadanie: pieczywo maślane, owsianka na mleku, masło, powidła, owoce, ciepłe mleko
Alergen: gluten, przetwory mleczne
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotleciki mielone ziemniaki puree, surówka mizeria, kompot
Alergen: seler, produkty mleczne
Deser: wafle ryżowe z dżemem
 

Piątek

Śniadanie: pieczywo wieloziarniste, masło, jajko gotowane, wędlina, powidła, świeże warzywa, herbata czarna z cytryną i miodem, owoce
Alergen: gluten, przetwory mleczne
Obiad: zupa fasolowa, makaron razowy i biały z serkiem mascarpone, szpinakiem, czosnkiem, kompot
Alergen: seler, gluten
Deser: ciasto własnego wypieku

Smacznego!